luni, 26 noiembrie 2012

Sa luam atitudine! Dezastrul din natura României trebuie sa inceteze!

         Tuturor ne place natura si asteptam cu nerabdare un moment de libertate sa scapam din aglomerația urbana unde zilnic suntem prinsi intre betoane, zgomotul masinilor ne enerveaza si poluarea ne subrezeste sanatatea. Fie ca iesim in parc sau pe malul unui rau sau la marginea padurii si pana la colindatul muntilor indeparatati, greu accesibili, neumblati, ne umplem de bucurie când suntem în mijlocul naturii,ne plac poienile inverzite si pline de flori multicolore,copacii inalti ce trosnesc sub actiunea vântulu, inălțimile golase ale muntilor pe care se catara agilele capre negre si de unde se prăvălesc in cascade inspumate ape pure de munte, reci si limpezi, pline de viata, de la micile insecte la păstravii in picatele, alunecosi la atingere si foarte rapizi. Putem spune multe despre lumea ce ne inconjoara, as vrea sa cred ca putem sa ne bucuram de locurile frumoase in continuare.Daca pentru unele este prea tarziu (vaile unor rauri din Muntii Fagaras sunt distruse chiar în acest moment intrand in marele sistem energetic al tarii impreuna cu alte cateva mii de rauri superbe de munte pentru ca unii sa se imbogateasca,urmand ca omul de rand doar sa plateasca mai mult la factura, hectare intregi de padure dispar sub actiunea drujbelor dirijate de oameni ce nu pretuiesc decat sclipirea aurului si grosimea teancului de bani, animalele salbatice sunt transformate in trofee pentru a face pe placul unor oameni bolnavi si exemplele pot continua), altele inca pot fi salvate daca se ia atitudine. Toti am devenit pasivi, ne intereseaza doar sa o ducem noi bine, sa facem ce ne place, sa putem cumpara ce ne dorim, fara sa mai tinem cont de ce e in jurul nostru. Nu pot sa cred ca pana si omul de la oras care se plimba printre gunoaie nu e deranjat de prezenta acestora.Nu inteleg cum unii isi pot construi case langa o groapa de gunoi fara sa fie deranjati de prezenta acesteia si de aspectul acelui amplasament. Suntem oare asa de impasibili incat sa ne gandim ca indiferent daca totul in jur e sumbru, dar noi ne descurcam asa bine , sa nu facem nicio schimbare in bine? Dar divagam...padurile Romaniei trebuie salvate,ele ofera o bogatie ce nu poate fi masurata in bani, desi sistemul asa a crescut pe majoritatea oamenilor punandu-le ochelari de cal de la nastere si indoctrinandu-i, astfel prea putini stiu sa se bucure de o zi in natura si sa inteleaga ca fara un astfel de refugiu suntem sufleteste saraci. Nimeni din pacate nu mai ia atitudine deoarece instinctul de turma al masei din car fac parte e prea puternic,dar macar daca nu iesi tu la un protest din cauza ca te complaci sa fii un sclav al societatii, macar semneaza petitia sa aiba si marele urs, bradul vesnic verde, stejarul secular, o sansa impotriva tuturor celor ce nu vad decat profitul imediat distrugand ecosisteme intregi ce nu se vor reface prea curand pentru ca generatiile viitoare sa se poate bucura de ele.
          Te rugam ia atitudine, lasa pasivitatea deoparte, schimba-ti putin mentalitatea daca vrei sa nu ajungi sa traiesti intr-un desert inconjurat doar de betoane!
          Petitie impotriva distrugerii naturii: http://www.petitieonline.ro/petitie/28130144
          
         Pentru cei ce vor sa participe la protest, acesta va avea loc in data de 28 Noiembrie 2012 ora 18:00 la fantana de la Universitate! (asta pentru Bucuresti.Manifestari vor mai avea loc in Cluj - Piata Unirii si Timisoara - Piata Operei-lanaga catedrala )

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu