luni, 10 decembrie 2012

Varful Negoiu de ziua nationala a Romaniei

       Cum se anunta un weekend prelungit (30noi-2dec), ne decidem sa mergem la cabana Negoiu si sa vedem pe acolo ce putem face in functie de vreme care se anunta destul de suparata cu ninsoare si viscol pe crestele Fagarasului.Nu urcasem niciodata la cabana respectiva si eram nerabdator sa vad cum arata caldarea de sub Custura Saratii.Accesul spre cab. Negoiu se face din Porumbacu de Sus urmandu-se un drum forestier de vreo 15 km prin padure si de-a lungul vaii care se prezinta destul de salbatica (sper sa nu se intre si pe aici cu buldozerele sa distruga tot farmecul pentru 5KW de energie...), apoi se merge prin padure, urcusul fiind destul de lejer si poteca foarte bine conturata, cam o ora si jumatate pana se ajunge la o cabana imensa care este Negoiu. Nu prea are aspect de cabana de munte, ci mai degraba a motel. Atmosfera in care esti introdus este destul de ciudata avand in vedere aspectul invechit si cu tente comuniste a salii de mese, dar voia buna a fost prezenta tot weekendul. Locuri sunt din plin la cabana, acum era aproape plina, o parte din noi optand sa stam la cort.
                                                      Locuri de campat langa cabana
        Nu o sa mai detaliez tura ci doar o sa ma rezum la a comenta pozele.Pe scurt,vreme destul de inchisa,frig cat sa ne zgribuleasca nitel, un pic de vant pe creasta, zapada putina jos.Sus in creasta era iarna de-a binelea.
        Traseul incepe printr-o succesiune de poduri intr-o zona foarte accidentata,versantul fiind spintecat de vai foarte inguste,dar prapastioase.
                                          
                        Ne oprisem la adapatoare.Prilej de descretit fruntile si relaxat muschii


     Stratul de zapada crestea pe masura ce urcam, pe anumite portiuni se aluneca destul de usor,dar traseul nu pune probleme tehnice deosebite.

     Poza pe varf.Din pacate nu ne-am putut bucura de imprejurimi deoarece totul era in ceata.Nici nu ne-am dat seama ca ajungem pe varf,pur si simplu ne-am trezit acolo.

                                                Bucurie mare pe varf si o tentativa de imn

                                                                   Tricolorul nostru

               Se facea dimineata la cabana Negoiu si totul a fost doar un vis, foarte frumos de altfel :)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu